Volledig scherm
© Shutterstock

Kabinet maakt bedrijfsuitje en kerstpakket aantrekkelijker

Het kabinet geeft kleinere ondernemers meer mogelijkheden om belastingvrij iets extra’s voor hun werknemers te doen, in de vorm van bijvoorbeeld een kerstpakket of een bedrijfsuitje. Dat heeft staatssecretaris Menno Snel (Financiën) bekendgemaakt.

Nu mogen bedrijven nog een budget van 1,2 procent van hun totale loonsom opmaken aan dergelijke extraatjes, voordat daarover belasting moet worden afgedragen. Deze zogenoemde werkkostenregeling wordt voor het deel van de loonsom onder de 400.000 euro verruimd naar 1,7 procent. ,,Dat betekent dat sommige bedrijven zomaar 2000 euro meer aan mogelijkheden krijgen om de regeling toe te passen”, aldus Snel.

Midden- en kleinbedrijf

De verruiming van de regeling komt er volgens de staatssecretaris op voorstel van ondernemers zelf. Zij mochten meepraten over de invulling van een lastenverlichting van 100 miljoen euro die het kabinet al in augustus in het vooruitzicht had gesteld. ,,We willen laten zien dat dit kabinet er ook voor het midden- en kleinbedrijf is, en daar willen we geld voor uittrekken.’'

Werkgevers mogen daarnaast hun mensen straks de kosten van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) laten declareren, zonder dat dit ten koste gaat van het budget voor de werkkostenregeling. Zo’n uitzondering bestaat al voor bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding en voor smartphones en tablets die ten behoeve van het werk worden verstrekt. (ANP)

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief