Volledig scherm
© Shutterstock

Is anoniem solliciteren het middel tegen arbeidsmarktdiscriminatie?

VideoDiscriminatie van sollicitanten op basis van leeftijd of etnische achtergrond is een hardnekkig probleem. Is anoniem solliciteren daartegen de oplossing? 

Met de krapte op de arbeidsmarkt is er meer werk dan aanbod van werknemers maar ook nu spelen voorkeuren, vooroordelen en persoonlijke motieven een rol. Sommigen stellen dat anoniem solliciteren de oplossing voor dit probleem kan zijn. Niet selecteren op etnische achtergrond of sekse maar puur op skills, persoonlijkheid en cv. Work-lifeplatform Intermediair legt deze stelling voor aan een aantal bepalende opiniemakers en krijgen interessante antwoorden.

Bekijk hierboven de video!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

  1. Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdagavond was wel even wennen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdag­avond was wel even wennen’

    MIDDELBURG - Net als tientallen andere provinciegenoten vertrok Esmee Sijnesael na haar middelbare school uit Zeeland naar de grote stad. Het werd Breda, waar ze als 17-jarige aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design begon. Waar veel van haar leeftijdsgenoten Zeeland definitief vaarwel zegden, keerde de Zeeuws-Vlaamse na haar studie meteen terug. ,,Het had ook anders kunnen lopen, maar ik voel me thuis in Zeeland. Ik ben toch echt een Zeeuw.”