Volledig scherm
De drie zonen van Niek Druijff op vakantie. © Privé archief

‘Ik kijk al anderhalf jaar tegen een palmboom aan; nu wil ik wandelen over de hei’

De huismanNiek Druijff (42) verruilt het Nederlandse platteland voor Singapore. Als huisman tussen de expats schrijft hij wekelijks over zijn belevenissen. Vandaag: poseren met Aziatische vrouwen.

De afgelopen twee weken was het bij ons paasvakantie. Mijn vrouw werkte de eerste week door, dus het kwam thuis op pure creativiteit aan wat ik precies met de kinderen zou gaan doen. Gelukkig zitten ze op dit moment in de Brandweerman Sam-fase, dus heb ik de eerste week met een rode helm op ‘táátúú’ geroepen en denkbeeldige branden geblust.

De tweede week was het hele gezin vrij. En zoals je in Nederland dan naar de Waddeneilanden gaat, ga je hier naar een eiland in de regio. Met wit zand en palmbomen, je kent het wel. Want als je vrij bent, ga je weg uit Singapore. Wellicht denk je dat ik een verwoed liefhebber ben van Aziatisch eten en reizen hier in de regio, maar dat ben ik niet. Geef mij maar Schiermonnikoog en een mooi bos om in te wandelen. Akkers met graan en weilanden met kieviten.

Quote

Ik zit nu anderhalf jaar tegen een boom met kokosnoten aan te kijken en verlang naar een stevige wandeling over de hei

Ik snap best dat je eens een palmboom wilt zien als je al veertig jaar vanuit het keukenraam naar de conifeer van de buurman zit te staren. Maar ik zit nu anderhalf jaar tegen een boom met kokosnoten aan te kijken en verlang naar een stevige wandeling over hei, strand of bos. Met eiken en beuken. En daarna een pannenkoek met spek en een goed glas bier. Maar nee, voor ons was het een Thais eiland de afgelopen week. De eerste dag in het hotel bestelde ik een salade. Daar zat zoveel peper in dat ik dacht dat alle bacteriën wel doodgebrand waren. Nou, mooi niet dus. Daarover zo meer.

Drie zonen

Volledig scherm
Niek Druijff © Privé archief

Op reis gaan in Azië betekent voor mijn vrouw en kinderen ook eindeloos poseren voor Aziatische vrouwen. Dat zit zo: in verreweg de meeste landen is de pensioenvoorziening niet zo geregeld als in Nederland. Daar zijn je kinderen (lees: zonen) naast een statussymbool ook je oude dag. De opvoeding is een investering in het pensioen. Hoe meer lesuren je erin investeert, hoe meer eruit komt. Is het idee. Dus als een vrouw rondloopt met drie zonen, loopt daar dus iemand met een gouden lot uit de loterij! 

Dat ze over een paar jaar op een studentenkamer goedkope pils zitten te drinken en in het weekend enkel een tas met vuile was meenemen, daar hebben die dames geen idee van. Nee, deze drie knapen staan garant voor onze heerlijke, onbezorgde oude dag. Zoveel voorspoed mét een blonde vrouw die twee koppen groter is dan zijzelf, zoiets moet natuurlijk op de foto. Ik sta er dan twee meter achter. Met alle tassen. Te kijken waar in hemelsnaam het dichtstbijzijnde toilet is.

Lees hier de vorige column van Niek Druijff terug: ‘Dat mama doordeweeks op reis is, is gebruikelijker dan dat ze mee-eet’

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief