De bouwvakkers van bouwbedrijf Dijkstra Draisma dragen op hun werkplek in Hoorn de door het bedrijf zelf ontwikkelde veiligheidsmaskers als ze werkzaamheden moeten uitvoeren waarbij de 1,5 meter afstand niet kan worden aangehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouwvakkers van bouwbedrijf Dijkstra Draisma dragen op hun werkplek in Hoorn de door het bedrijf zelf ontwikkelde veiligheidsmaskers als ze werkzaamheden moeten uitvoeren waarbij de 1,5 meter afstand niet kan worden aangehouden. © Jean-Pierre Jans

Hoe hou je 1,5 meter afstand op de werkvloer? ‘Het is soms niet te doen’

We denken na over hoe we onze 1,5 metersamenleving inrichten na het versoepelen van de intelligente lockdown, maar ondertussen moeten honderdduizenden werknemers al weken zien te dealen met de huidige strenge richtlijnen. Hoe pakt de 1,5 meter afstand uit op de werkvloer?

Fouilleren van een passagier, aanhouding van een herrieschopper op een station of bakken van brood in een krappe bakkerij. Het zijn slechts een paar praktijkvoorbeelden waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te bewaren. Ook werkgevers buiten de zorgsector hebben de afgelopen weken allerlei protocollen opgesteld om het personeel dat niet thuis kan werken, zoveel mogelijk te beschermen tegen het virus, maar dan nog is het een hele toer om het werk met zo min mogelijk risico's uit te voeren.