Lotte Spijkerman
Volledig scherm
Lotte Spijkerman © Erik van 't Woud

Het ‘nieuwe normaal’: zo wennen we eraan

PodcastIn de podcastserie Thuis met Thijs bespreekt psycholoog Thijs Launspach met experts wat de invloed van de coronacrisis is op ons normale leven. Vandaag: het nieuwe normaal

Voetkussen, social distancing, binnen blijven en eindeloos handen wassen. Ons gedrag is met de coronacrisis drastisch veranderd. We hebben nieuw gedrag aan moeten leren, en oud gedrag moeten afleren. Er is zelfs sprake van een ‘nieuw normaal’, die getuige de persconferentie van vorige week nog lange tijd aan zal blijven. Maar hoe lang kunnen we dat volhouden? Wat helpt ons om ons gedrag aan te passen aan wat er nodig is?

Lotte Spijkerman is gedragsdeskundige bij D&B en directeur van het Happiness Lab. Ze weet dus alles van menselijk gedrag: wat ons drijft en hoe gedrag veranderd kan worden. Desondanks kon ze zich zelf maar ternauwernood bedwingen toen ze om zich heen in de supermarkt het hamsteren zag. In deze aflevering van Thuis met Thijs vertelt ze over het menselijk gedrag in de coronacrisis en over het leven in de anderhalvemetersamenleving.