Volledig scherm
© Intermediair

'Het is de vraag of je je personeel echt goed kent. We screenen veel te weinig'

Fraudeurs vertonen een zwakker normbesef en begaan vaker verkeersovertredingen, schrijft work-lifeplatform Intermediair. Met selectie aan de poort, preventief monitoren en risicoanalyse kun je ze in het vizier krijgen.

Mondiaal zegt 49 procent van bedrijven slachtoffer te zijn van fraude, maar die andere 51 procent is er domweg blind voor, aldus PwC in een alarmistisch rapport op grond van een tweejaarlijkse, mondiale enquête. In 2016 zei nog 36 procent slachtoffer van fraude te zijn.

Sylvie Bleker, integriteitsdeskundige van PwC en hoogleraar aan de VU (Amsterdam): ,,Je hoort hier vaak: we kennen ons personeel, dat soort dingen gebeurt bij ons niet. Uiteindelijk is het maar zeer de vraag of je je personeel en derden echt zo goed kent. We screenen nog steeds veel te weinig."

Lees hier op Intermediair het hele artikel over fraudeurs op het werk. 

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl.

 1. Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdagavond was wel even wennen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdag­avond was wel even wennen’

  MIDDELBURG - Net als tientallen andere provinciegenoten vertrok Esmee Sijnesael na haar middelbare school uit Zeeland naar de grote stad. Het werd Breda, waar ze als 17-jarige aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design begon. Waar veel van haar leeftijdsgenoten Zeeland definitief vaarwel zegden, keerde de Zeeuws-Vlaamse na haar studie meteen terug. ,,Het had ook anders kunnen lopen, maar ik voel me thuis in Zeeland. Ik ben toch echt een Zeeuw.”
 2. Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank’
  PREMIUM
  Werken in Zeeland

  Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspul­len liggen altijd op de achterbank’

  GOES - Vakanties gaan altijd te snel voorbij. Voor je het weet, sta je weer in de rij van de koffieautomaat. En verdwijnt dat relaxte gevoel als sneeuw voor de zon. Toch hoeft dat niet. Ondernemer Perry Kentin (43) uit Goes bouwt dagelijks een relaxmomentje in. ,,Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank van de auto. Dat is het mooie van Zeeland. Je kunt overal wel een duik maken.”