Volledig scherm
Tosca Gort © Privé archief

'Gun het mensen gewoon als ze vier dagen willen werken'

VideoDe vijfdaagse werkweek staat al een tijd ter discussie. Veel werknemers hechten waarde aan een extra dag vrij naast het weekend, en ook werkgevers staan er steeds meer open voor.

Volgens Tosca Gort, arbeids- en organisatiepsycholoog bij Gort Coaching, geeft een extra dag vrij tijd om afspraken in te plannen die je normaliter had moeten aanvragen bij je chef of manager. ,,Het zorgt bovendien voor veel stress en gehaast als je tussen je werk door nog allerlei privézaken moet regelen", zegt ze tegen work-lifeplatform Intermediair. Bij Gort Coaching is men sowieso voorstander van een vierdaagse werkweek. ,,Wij hebben een jonge ploeg en de meeste mensen werken bij ons vier dagen."

Ook bij ondernemers vindt Gort dat die zichzelf niet over de kop hoeven te werken. ,,Als je meer dan 40 uur nodig hebt om je werk te doen, heb je je systemen gewoon niet goed op orde. Je kunt beter je werk verdelen en uitbesteden, zodat je ook kunt nadenken over hoe je je bedrijf mooier kunt maken. En de beste ideeën komen veelal juist op die vrije dag."

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl.

 1. Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdagavond was wel even wennen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdag­avond was wel even wennen’

  MIDDELBURG - Net als tientallen andere provinciegenoten vertrok Esmee Sijnesael na haar middelbare school uit Zeeland naar de grote stad. Het werd Breda, waar ze als 17-jarige aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design begon. Waar veel van haar leeftijdsgenoten Zeeland definitief vaarwel zegden, keerde de Zeeuws-Vlaamse na haar studie meteen terug. ,,Het had ook anders kunnen lopen, maar ik voel me thuis in Zeeland. Ik ben toch echt een Zeeuw.”
 2. Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank’
  PREMIUM
  Werken in Zeeland

  Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspul­len liggen altijd op de achterbank’

  GOES - Vakanties gaan altijd te snel voorbij. Voor je het weet, sta je weer in de rij van de koffieautomaat. En verdwijnt dat relaxte gevoel als sneeuw voor de zon. Toch hoeft dat niet. Ondernemer Perry Kentin (43) uit Goes bouwt dagelijks een relaxmomentje in. ,,Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank van de auto. Dat is het mooie van Zeeland. Je kunt overal wel een duik maken.”