Volledig scherm
Een van de ruiters in de theatershow De Raveleijn © Efteling

Efteling zoekt durfal voor stunts op paarden

Kun jij goed paardrijden? Op een paard staan? En heb je een uitstekende conditie en ben je een durfal? Dan kun je solliciteren voor een baan als stuntman of –vrouw in theatershow De Raveleijn in de Efteling.

De show - die al sinds 2011 draait in de Efteling en nu op zoek is naar nieuwe ‘show performers’ - gaat over vijf broers en zussen die verhuizen naar het platteland. Daar vinden ze een poort en zodra ze die passeren met vijf raven, komen ze in een magische, middeleeuwse, wereld terecht. De kinderen worden ruiters, de raven worden paarden. Het hoogtepunt van de show is een gevecht tussen de kinderen en de draak Draconicon.

De show wordt zo’n drie tot zes keer per dag opgevoerd in het theater. Het theaterteam bestaat uit zo'n veertig mensen en de ruiters spelen daarbij een belangrijke rol. Ze moeten niet bang zijn om van een paard af te vallen en stunts uit te voeren met een zwaard en speer.

Trainingsmaand

Ervaring als stuntman of stuntvrouw is natuurlijk een voordeel, al krijg je ook een maand training in het Franse themapark Puy du Fou waarmee je volledig wordt klaargestoomd voor de show. In dat park hebben ze veel ervaring met soortgelijke theatershows. Het salaris is afhankelijk van ervaring, gemiddeld zo’n 2500 euro bruto per maand, aldus uitzendbureau Timing, dat verantwoordelijk is voor de werving. 

Interesse? Stuur een mailtje naar deze payrollorganisatie.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief