Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Deze medewerkers kochten samen alle aandelen en gingen verder zonder baas

Hoe is het om te werken bij een bedrijf dat nadrukkelijk geen loonslaven in dienst wil, maar de werkvloer juist zo ondernemend mogelijk maakt? Consultant Manon Oostrum (29) vertelt aan work-lifeplatform Intermediair over haar werkgever Finext. ,,Ik ben in een warm bad terechtgekomen."

,,Op YouTube kwam ik Finext tegen, in een uitzending van Tegenlicht. Hun pijlers, zoals 'vertrouwen als vertrekpunt', spraken me erg aan. Ik ben eigenwijs en ga graag mijn eigen gang. Bij Finext zeggen ze: je neemt thuis een hypotheek van een paar ton, en dan zou je hier in drievoud toestemming moeten vragen om een telefoon te mogen kopen? Bij andere werkgevers vond ik het inderdaad raar om toestemming te vragen voor declaraties en vakanties. Ik ben zelf ook wel verstandig genoeg om met collega’s te bepalen wanneer ik weg kan," aldus Oostrum.

Lees op Intermediair meer over hoe de medewerkers van Finext het voor elkaar kregen om zonder baas of directie het bedrijf te runnen. 

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl.

  1. Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervangbaar’

    Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervang­baar’

    Een Amerikaanse journaliste is overspoeld met reacties na een Facebookpost over de in haar ogen oneerlijke taakverdeling in veel huishoudens. Daarin nagelt Zawn Villines ‘luie mannen’ aan het kruis ‘die denken dat een vrouw 168 uur per week moet werken en zij maar 40’. Ze had één advies voor vrouwen in zo’n situatie: scheiden. Veel vrouwen waren blij met het bericht, talloze mannen minder.