Volledig scherm
PREMIUM
Afbeelding ter illustratie. © Getty Images

‘De hele dag moe en enorm chagrijnig’: wat doen we aan de winterdip op het werk?

Heb je rond deze tijd van het jaar moeite om wakker te worden? En val je na werk direct op de bank in slaap? Niet zo gek: de winterdagen zijn korter, maar onze werkdagen blijven even lang. Dat kan onze biologische klok behoorlijk van streek maken.

,,Normaal bruis ik van de energie, maar naarmate het later licht wordt en het vroeger donker wordt, raak ik steeds futlozer’’, zegt Marije Koelman, verkoopmedewerker bij een drogisterij en eigenaar van een coachingspraktijk voor mensen met ADD. ,,Ik heb ’s morgens echt moeite om eruit te komen. En ’s avonds na mijn werk heb ik weleens zin om tegelijk met de kinderen ook mijn bed in te duiken.’’

  1. Zo sleep je een investering van 1 miljoen euro binnen: ‘De uitwerking is zoveel belangrijker dan je idee’
    start-ups/ video

    Zo sleep je een investe­ring van 1 miljoen euro binnen: ‘De uitwerking is zoveel belangrij­ker dan je idee’

    Hoe zorg je ervoor dat op de werkvloer heel verschillende soorten mensen rondlopen? Werkgevers breken zich het hoofd over die vraag. Ondernemers Charlotte en Fleur Melkert (23) gebruiken data en kunstmatige intelligentie om vooroordelen uit het sollicitatieproces te bannen, een initiatief waarmee ze een investering van 1 miljoen euro hebben binnengehaald.