Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Van Veldhoven en Roodkapje komen aanfietsen op de Sjees Fiets waarvan het eerste exemplaar aan een medewerker van de Efteling geschonken word. © Roel van der Aa

App, fitgesprek en fuif moeten Brabantse werknemer op fiets krijgen

De beste parkeerplaatsen, goedkopere fietsen, een jaarlijks ‘fitgesprek’, spaarmogelijkheden, estafettefietsen en fietsfuiven. Noord-Brabant moet op de fiets naar het werk en het bedrijfsleven gaat daar voor zorgen.

Het kabinet wil meer mensen uit de file en op de fiets. 200.000 meer mensen om precies te zijn. ,,En het bedrijfsleven speelt daarin een cruciale rol”, weet staatssecretaris Steintje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

  1. Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdagavond was wel even wennen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdag­avond was wel even wennen’

    MIDDELBURG - Net als tientallen andere provinciegenoten vertrok Esmee Sijnesael na haar middelbare school uit Zeeland naar de grote stad. Het werd Breda, waar ze als 17-jarige aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design begon. Waar veel van haar leeftijdsgenoten Zeeland definitief vaarwel zegden, keerde de Zeeuws-Vlaamse na haar studie meteen terug. ,,Het had ook anders kunnen lopen, maar ik voel me thuis in Zeeland. Ik ben toch echt een Zeeuw.”