In Libië woedt al sinds 2011 een bloedige burgeroorlog. De regering in Tripoli heeft niet de macht over de rest van het land, daar maken lokale stammen de dienst uit.
Volledig scherm
In Libië woedt al sinds 2011 een bloedige burgeroorlog. De regering in Tripoli heeft niet de macht over de rest van het land, daar maken lokale stammen de dienst uit. © AFP

Zoekgeraakte Nederlandse wapenzending: ‘Had ambassade in wespennest Libië niet geopend’

De Tweede Kamer moet beter worden ingelicht over buitenlandse incidenten waarbij Nederland een rol speelt, zoals de geheime wapenzending die eind 2017 in Libische handen viel. ,,Waarom is ons dat toen niet verteld?”, zegt SP-Kamerlid Sadet Karabulut in reactie op de onthulling van deze site. Zij pleit voor een betere informatievoorziening aan de Kamer.

  1. Verbijstering bij politiebonden en boa's: 'Mondkapjesplicht valt niet te handhaven’

    Verbijste­ring bij politiebon­den en boa's: 'Mondkapjes­plicht valt niet te handhaven’

    Bij politieagenten en boa’s heerst grote twijfel of de door het kabinet aangekondigde mondkapjesplicht in publieke ruimtes wel te handhaven is. Politiebond ACP en BOA ACP stellen dat de slepende discussie omtrent het nut van de mondkapjes meer kwaad dan goed doet. Bestuursrechtadvocaat Remko Wijling vraagt zich af of de onderbouwing van zo’n wettelijke verplichting stand blijft houden. ,,Er is zoveel verdeeldheid in Nederland dat de medische noodzaak moeilijk is aan te tonen”, stelt hij.