Volledig scherm
Kamervoorzitter Khadija Arib © ANP

Vragenuurtje over verruiming DNA-opslag en nieuwe informatie dividendrel

Parlementariërs ondervragen wekelijks op dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje kabinetsleden over actuele kwesties. Vandaag onder meer op de agenda: De verruiming van DNA-opslag en nieuwe informatie over de dividendbelasting.

Kamervoorzitter Khadija Arib selecteert vooraf enkele vragen die aan de orde komen. Hieronder de uitgekozen mondelinge vragen van deze week. 

Dividendbelasting
Lilian Marijnissen (SP) aan de minister-president over nieuwe informatie inzake dividendbelasting (Rtlz.nl, 7 september 2018).

Aanval op Strafhof
Martijn van Helvert (CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht ‘VS openen aanval op Strafhof’ (Nrc.nl, 10 september 2018).

Beschikbaarheid anticonceptiepil
Corinne Ellemeet (GroenLinks) aan de minister voor Medische Zorg over het bericht dat de anticonceptiepil vrijwel niet meer te krijgen is (Nrc.nl, 6 september 2018).

Verruiming DNA-opslag
Foort van Oosten (VVD) aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘NFI: verruiming van DNA-opslag zou succes enorm vergroten’ (Eenvandaag.avrotros.nl, 6 september 2018).

Wil je het vragenuurtje live volgen, klik dan tussen 14.00 uur en 15.00 uur hier