Kerkgangers komen aan bij de Hersteld Hervormde Kerk in het diepgelovige dorp Staphorst. In de grote kerk werden drie diensten met steeds maximaal zeshonderd mensen gehouden. Die droegen geen mondkapje en er werd gezongen.
Volledig scherm
Kerkgangers komen aan bij de Hersteld Hervormde Kerk in het diepgelovige dorp Staphorst. In de grote kerk werden drie diensten met steeds maximaal zeshonderd mensen gehouden. Die droegen geen mondkapje en er werd gezongen. © ANP

SGP verwijt kabinet ‘onbehoorlijk bestuur’ over ingrijpen bij volle kerkdiensten

De kerken hebben een ‘groot offer’ gebracht door alleen nog maar kleine diensten toe te staan. Dat vindt minister Ferd Grapperhaus (Justitie). Tegelijk noemt hij het ‘noodzakelijk’ en wijst hij kritiek van ChristenUnie en SGP van de hand.

 1. ‘Uitsluiten van Rutte zorgt voor tweestrijd binnen ChristenUnie’

  ‘Uitsluiten van Rutte zorgt voor tweestrijd binnen Christen­Unie’

  Het besluit van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers om niet in een nieuw kabinet te gaan met premier Mark Rutte, heeft geleid tot een tweestrijd tussen de kiezers van de partij. Dat blijkt volgens het Nederlands Dagblad uit een enquête onder 1100 kiezers die afgelopen verkiezing op de ChristenUnie stemden. Slechts een krappe meerderheid (53 procent) vindt het een goed besluit van Segers om niet met Rutte te gaan regeren.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg