Remkes: 500 tot 600 grote stikstofvervuilers moeten binnen een jaar worden aangepakt

met video'sStikstofbemiddelaar Johan Remkes vindt dat het kabinet na jaren van 'zwalkend beleid’ razendsnel in actie moet komen om te voorkomen dat Nederland op slot wordt gezet. Binnen een jaar moeten 500 tot 600 bedrijven drastisch stikstofuitstoot verminderen door uitkoop, verhuizen of andere bedrijfsvoering.

1 reactie

  • frank puylaert

    2 maanden geleden
    Is het niet mogelijk om de mest 'op te vangen', dat is die met een pijpleiding te centraliseren naar grote silos of putten ? Met mest kun je toch veel doen, zoals 'fermenteren' om zetten dus in b.v. energie of warmte ? Mest is ook vervoerbaar per containers -----> dat centrale punt. De boeren kunnen dan op hun eigen land en/of bedrijf blijven melk produceren ; als boter en kaas al een zeer groot export product al sinds de dertiger jaren van vorige eeuw. Frank Puylaert oud huisarts.
  1. Hoekstra na drie uur uit schuilkelder Kiev: ‘Onderweg kregen we het signaal dat er met raketten werd geschoten’

    Hoekstra na drie uur uit schuilkel­der Kiev: ‘Onderweg kregen we het signaal dat er met raketten werd geschoten’

    Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken, die tijdens zijn bezoek aan Oekraïne geconfronteerd werd met beschietingen op hoofdstad Kiev, is daardoor extra gemotiveerd om door te gaan met hulp aan Oekraïne. ,,Dit is alleen maar een grote motivator om schouder aan schouder te blijven staan", zei hij vanuit een schuilkelder in Kiev. Rond 17.30 uur kon de Nederlandse delegatie de schuilkelder verlaten.