Pieter Omtzigt breekt met CDA, wil door als onafhankelijk Kamerlid

CDA BREUKPieter Omtzigt stapt uit het CDA. Na het uitlekken van zijn aanklacht tegen de partijtop ziet hij geen andere optie dan een breuk. Omtzigt wil wel in de Tweede Kamer blijven als onafhankelijk Kamerlid. Zijn exit brengt het CDA in problemen.  

1 reactie

 • Ben Vienerius

  1 maand geleden
  Het CDA heeft met mensen die met miljoenen het beleid wilden bepalen de Judaspenningen weer geïntroduceerd. Het "niet" regeren met Rutten is daarmee tot een leugen geworden, die via de achterdeurtjes aan het zicht ontrokken werd. Het was al een kruis aan de wand, toen Omtzigt gepasseerd werd bij het voorzitterschap. Het was toen al de Judas kus, die dat al aangaf. Nu de zilverlingen binnen waren moest men zich alleen nog van Omtzigt ontdoen. Geen betere schatbewaarder dan Hoekstra onder Rutten
 1. Kabinet geeft 10.000 staatlozen toch een paspoort: ‘Zonder Peter R. de Vries was het nooit gelukt’
  Update

  Kabinet geeft 10.000 staatlozen toch een paspoort: ‘Zonder Peter R. de Vries was het nooit gelukt’

  Het demissionaire kabinet geeft een groep oud-pardonners, die jaren geleden een verblijfsvergunning kregen, alsnog een paspoort. Het gaat om ongeveer 10.000 mensen die zich niet tot Nederlander konden laten naturaliseren, omdat zij bepaalde documenten niet konden overhandigen. Wrang genoeg betreft het een van de zaken waarin Peter R. de Vries zich vastbeet. ,,Zonder hem was dit nooit gelukt", zegt Hemen, die nu een paspoort kan aanvragen.