Notulen onthullen: ‘activistische’ Kamerleden moesten toontje lager zingen

NOTULEN / VIDEOIn het kabinet werd flink geklaagd over ‘activistische’ en ‘tegenwerkende’ coalitie-Kamerleden, onder anderen CDA’er Pieter Omtzigt en VVD-parlementariër Helma Lodders. Zij moesten tot de orde geroepen worden, vonden ministers.

1 reactie

 • Jos Huijgens

  3 maanden geleden
  Volgens mij niets nieuws onder de zon. Dat ministers hun best doen kamerleden tot slaafse ja-knikkers maakt, is volgens mij van alle tijden, maar absoluut niet juist. De tweede kamer is de baas, niet de ministers. Het zou mooi zijn wanneer dat meer tot zijn recht kwam zodat onze parlementaire democratie werkt zoals die bedoeld is. Dan hoeven we niet af te glijden tot een besluiteloze regering die voor elke scheet een referendum uit gaat schrijven. Gewoon felle discussie in de tweede kamer!
 1. Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
  VIDEO
  7

  Rutte door het stof om te snelle versoepe­lin­gen: ‘Een inschat­tings­fout, excuses daarvoor’

  Demissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.