Ouderen vanaf 60 jaar worden gevaccineerd tegen het coronavirus, door verpleegkundigen in huisartsenpraktijk Wijngaardenlaan.
Volledig scherm
Ouderen vanaf 60 jaar worden gevaccineerd tegen het coronavirus, door verpleegkundigen in huisartsenpraktijk Wijngaardenlaan. © ANP

Kwetsbare 60-minners toch eerder aan de beurt voor prik

Ongeveer een miljoen mensen tussen de 18 en 60 jaar met een medisch risico krijgen toch versneld voorrang bij de vaccinaties. Niet tegelijkertijd met, maar vóór de gezonde vijftigers. Ze worden straks bij de GGD gevaccineerd om tempo te maken, in plaats van bij de huisarts zoals was gepland. Dat heeft minister Hugo de Jonge vanavond bekend gemaakt tijdens de persconferentie.

 1. Het pad naar vrijheid, de facelift van Rutte en het grote wachten op Omtzigt
  podcast

  Het pad naar vrijheid, de facelift van Rutte en het grote wachten op Omtzigt

  Er lijken nieuwe versoepelingen op komst, al waarschuwen Haagse bronnen voor de grote ‘maar’ die met die boodschap gepaard gaat. Ondertussen komt ook de formatie weer aan bod deze week, waarbij VVD-leider Mark Rutte zijn ‘radicale’ ideeën voor z’n nieuwe bestuurscultuur gaat ontvouwen. Dat is ook belangrijk voor CDA’er Pieter Omtzigt, waarvan niemand in Den Haag nu nog weet wat hij wil van en met zijn partij.
 1. Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af
  Play

  Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af

 2. Scooterrijder (16) zwaargewond bij botsing met auto in Cadzand
  Play

  Scooterrij­der (16) zwaarge­wond bij botsing met auto in Cadzand