Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (CDA) op Prinsjesdag.
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (CDA) op Prinsjesdag. © ANP

Koning bekrachtigt gedwongen ontslag Keijzer, Hoekstra betreurt vertrek

UpdateStaatssecretaris Mona Keijzer is uit het kabinet gezet. Koning Willem-Alexander heeft het ontslag inmiddels bekrachtigd. CDA-leider Wopke Hoekstra zegt het vertrek van zijn partijgenoot te betreuren. 

2 reacties

 • Harry Lalkens

  1 jaar geleden
  Binnen de ministerraad is de uitlating van Keijzer kennelijk geen bezwaar, als verder niemand er maar van hoort. Is dit niet strijdig met de transparantie waar iedereen tegenwoordig de mond van vol heeft?
 • JHFM Nouweland

  1 jaar geleden
  Ik ken er nog wel een die uitspraken heeft gedaan die niet door het hele kabinet werden gedragen. Alleen heeft hij daar geen actieve herinnering aan dus mag hij van zichzelf wel blijven. Schijnbaar mag ik dit niet zeggen. Ook de PZC past censuur toe. Kaag wilde toen niet verder met hem, kwam daarop terug en ging verder met de formatie. Snijden in eigen vlees doet men niet in Den Haag.
 1. CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school

  CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school

  Mobiele telefoons moeten worden verboden in klaslokalen van basis- en middelbare scholen, vindt het CDA. Veel scholen hebben al regels om het gebruik van mobieltjes in de klas tegen te gaan, maar dat is nu een lappendeken dat leidt tot onduidelijkheid en discussies. Daarom is het beter om landelijk een wettelijke norm te stellen en het daarna aan scholen zelf over te laten hoe ze dit verbod in de praktijk invullen, meldt een CDA-woordvoerder na een bericht van RTL Nieuws.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”