Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie wacht vandaag in de Tweede Kamer een zwaar debat over de marinierskazerne die toch niet naar het Zeeuwse Vlissingen verhuist.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie wacht vandaag in de Tweede Kamer een zwaar debat over de marinierskazerne die toch niet naar het Zeeuwse Vlissingen verhuist. © ANP/Remko de Waal

Kazernesoap: Visser heeft heel wat uit te leggen

LIVESTREAM DEBATDe Tweede Kamer heeft er best begrip voor dat de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen is afgeblazen. Toch wordt staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) vandaag het vel over de oren getrokken in het debat over de kazernesoap. De Kamer verwijt haar dat ze Zeeland te lang voor de gek heeft gehouden terwijl al lang duidelijk was dat het Korps Mariniers niet naar die provincie zou verkassen.

De plannen om de verhuizing van Doorn naar Vlissingen ongedaan te maken, lagen volgens ingewijden al vele maanden klaar. Vanuit het Korps Mariniers zou er op zijn aangedrongen de beslissing snel bekend te maken, om de onzekerheid voor de militairen en Zeeland niet langer te laten voortduren. Visser zou echter hebben gedraald. Wel stelde zij de bouwvoorbereidende werkzaamheden voor de Michiel de Ruyterkazerne – zoals de nieuwe marinierskazerne zou gaan heten – vier keer uit.