Nederlanders houden zich minder aan de regels, zoals hier in de Stoofsteeg op de Wallen in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Nederlanders houden zich minder aan de regels, zoals hier in de Stoofsteeg op de Wallen in Amsterdam. © Amaury Miller

Kamerleden willen eerder terug van reces: ‘Situatie wordt alleen maar erger’

Het aantal coronabesmettingen stijgt tot waarden uit de tijd van de intelligente lockdown, maar politiek Den Haag is ‘vrij onzichtbaar’. De drie linkse partijen willen de Kamer wederom terugroepen van reces.

 1. Hogeschool in opspraak om uitspraken docente: ‘Waarom zou ik Baudet niet mogen vermoorden?’

  Hogeschool in opspraak om uitspraken docente: ‘Waarom zou ik Baudet niet mogen vermoorden?’

  De Haagse Hogeschool is maandagavond in ernstige verlegenheid gebracht nadat op sociale media een filmpje verscheen waarin te horen is dat een docente hardop fantaseert over ‘het vermoorden van Thierry Baudet’. Een woordvoerder van de onderwijsinstelling laat aan deze nieuwssite weten dat er intern onderzoek wordt gedaan naar de video. ,,Wij gaan dit uiteraard tot op de bodem uitzoeken. Wij willen precies weten wat er gezegd is.”
 2. Kabinet gaat OMT vragen om nieuw advies mondkapjes, voorlopig geen landelijke plicht
  Play
  Video

  Kabinet gaat OMT vragen om nieuw advies mondkapjes, voorlopig geen landelijke plicht

  Het kabinet vraagt het Outbreak Management Team (OMT) om een nieuw advies rond het nut van mondkapjes. Een landelijke mondkapjesplicht blijft vooralsnog uit, maar burgemeesters krijgen wel de ruimte om lokaal mondkapjes verplicht te stellen. Dat zeiden minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls zojuist tijdens een persconferentie over de situatie rond de coronacrisis in de regio's.