Kamer eert 'verbinder en groot staatsman’ Wim Kok

De Tweede Kamer heeft vanmiddag oud-premier Wim Kok herdacht, die 1,5 week geleden op 80-jarige leeftijd overleed. Premier Rutte en Kamervoorzitter Khadija Arib prezen hem in aanwezig van weduwe Rita en zijn kinderen voor zijn werk en toewijding en noemden hem een verbinder en groot staatsman. 

 1. Boos weglopen kabinet is ‘uniek’ en ‘slechte zet’: ‘Dit hoort niet, voorzitter moest feller ingrijpen’
  deskundigen
  2

  Boos weglopen kabinet is ‘uniek’ en ‘slechte zet’: ‘Dit hoort niet, voorzitter moest feller ingrijpen’

  Het weglopen van het kabinet na uitlatingen van Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer is een unieke gebeurtenis in de recente politieke geschiedenis, zeggen deskundigen tegen deze site. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen haalde Baudet uit naar minister Sigrid Kaag (Financiën) waarop het voltallige kabinet wegliep. ,,Een erg onverstandige zet”, zegt Paul Bovend’Eert, hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’