Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat legde 1 februari een krans tijdens de herdenking van de Watersnoodramp, zeventig jaar geleden.
Volledig scherm
Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat legde 1 februari een krans tijdens de herdenking van de Watersnoodramp, zeventig jaar geleden. © ANP

Kabinet vindt excuses voor Watersnoodramp niet nodig

Het kabinet vindt het niet nodig om excuses te maken aan de slachtoffers van de Watersnoodramp. Destijds werd er al decennia gewaarschuwd dat de Nederlandse dijken onvoldoende waren. ,,Zelfs als men had gedacht: hier moeten we mee aan de slag, dan ontbraken simpelweg de mensen, middelen en het geld.”

3 reacties

 • van Loon

  1 maand geleden
  "De VVD-bewindsman beklemtoont dat je voor het antwoord op de vraag of het kabinet excuses overweegt, terug moet naar de tijd waarin die Watersnoodramp plaatsvond." Daar zit wel wat in. Het tijdsbeeld is belangrijk. De omstandigheden ook. Zou dat dan bij Srebrenica en slavernijverleden ook zo zijn?? Destijds waren de omstandigheden en het tijdsbeeld ook héél anders dan nu.
 • Jan van Voren

  1 maand geleden
  Wel aan de familie van de toenmalige slaven waarvan iedereen is overleden, en niet aan levenden die de watersnoodramp hebben meegemaakt? Misschien een teer punt, maar ergens wringt dat bij mij.
 • M.P.J. petie

  1 maand geleden
  Natuurlijk gaat het kabinet geen excuses maken. Bang dat Zeno’s een potje met geld moeten creeeren. Nee een zak geld van €200 miljoen voor het slavenverleden van 170 jaar geleden waar niemand meer van in leven is. Dat is lekker handig. Typische zet van dit kabinet. Ze leven niet in de werkelijkheid.