Kabinet legt het uitgaansleven aan banden: ‘We moeten de besmettingen afremmen’

VideoHet kabinet trapt op de rem: om het coronavirus terug te dringen gaat het uitgaansleven weer flink aan banden. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte zojuist bekend gemaakt. Hij vindt niet dat het kabinet drie weken geleden te snel heeft versoepeld: ,,De toename van het aantal besmettingen gaat sneller dan we hadden ingeschat.”

2 reacties

 • Henk de Vries

  2 maanden geleden
  Het ging toch over ziekenhuisbedden(IC)? 0ver kwetsbare ouderen? Niet iedere besmetting betekent een bed op de IC of een overlijden (minder dan een kwart procent kans). We worden gepiepeld terwijl dat helemaal niet nodig is. Benieuwd of deze reactie de toets der kritiek kan doorstaan.
 • Jochanan van Driel

  2 maanden geleden
  Drie dingen: - stoppen met zwevend jojo beleid - uitermate strenge aanpak gesjoemel met regels en fraude door jongeren en ouderen. - niet disco’s en evenementen laten boeten voor lakse controle sommige organisaties deze juist uiterst streng aanpakken Tot slot we zullen moeten leren leven met Corona inclusief variaties 1-1000 Gr.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.