Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram/ Jesse Klaver

Jesse Klaver: Ik was heerlijk mijn baby aan het knuffelen

GroenLinks wil de komende periode meer aandacht voor het tweede deel van de partijnaam: linkse politiek. Dat zegt Jesse Klaver zondag in een speech op de dertigste verjaardag van de partij.

In de campagne voor de Europese verkiezingen lijkt GroenLinks er nauwelijks aan te pas te komen. Partijleider Jesse Klaver stelt zelf de vraag: ,,Als jullie zeggen dat ik niet zo zichtbaar was? Dat klopt.’’ Klaver moest maar op één plek zijn, zegt hij: thuis. Vorige week verwelkomden hij en zijn vrouw Jolein hun derde zoon. ,,Toen mijn oudste zoon geboren werd, ben ik na een paar dagen teruggekomen om te onderhandelen over de pensioenen. Daar heb ik onwijs veel spijt van. Die eerste dagen met zo’n kleintje zijn zó bijzonder. Bovendien: ik heb het voortdurend over het belang van het vaderschapsverlof, daar strijden we ook voor.’’

  1. Vooral rechts Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf
    PREMIUM

    Vooral rechts Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf

    ‘Vandaag wordt Pim Fortuyn geen 70. Vandaag loopt Volkert van der Graaf op kosten van de belastingbetaler zijn rondjes hard’ en ‘Met Volkert, weet jij waar Thierry woont #D66 #Ollongren’. Het is een kleine greep uit de tweets die het afgelopen jaar zijn verstuurd over Volkert van der Graaf. Zeventien jaar na de moord is de bekendste moordenaar van Nederland nog steeds een gevoelig en veelbesproken onderwerp.