Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown.
Volledig scherm
Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown. © ANP

Horeca en cultuur moeten niet te vroeg juichen, open tot 20.00 uur onder ‘veel en zware voorwaarden’

Alles in de samenleving - ook de horeca en de cultuursector- open tot 20.00 uur ‘s avonds. Het zou kunnen, adviseren de deskundigen van het OMT aan het kabinet. Maar, waarschuwen ingewijden wel, dat gaat dan wel gepaard met ‘veel en zware voorwaarden'. 

4 reacties

 • Rijcke

  4 maanden geleden
  Gewoon net als de landen rond ons heen de zelfde openingstijden .Zodat we niet de corona shit uit de andere landen om ons heen halen en op ons bordje krijgen .Denk daar maar eens over na damens en heren want soms denk ik wie verzint deze regels of maaatregelen .Hier moet je niet voor gestudeerd hebben
 • Carolie van Zunderen

  4 maanden geleden
  Bizar dat de landen om ons heen veel verder gaan met versoepelen en dit kabinet, gesterkt door een almachtig RIVM, vasthoudt aan andere modellen als de rest van Europa. Dit is voor de Nederlandse horeca onbegrijpelijk.
 • Willem Heerema

  4 maanden geleden
  Wij zitten al een tijdje in Zuid Duitsland. Veel van jullie willen, lees ik, dat we in Nederland net zo doen als in Duitsland. Wel, dit zijn de feiten: - Alles is open - overal is 2G en soms 2G+ verplicht. - mondkapjes plicht FFP2 - Max aantal personen in winkels - en natuurlijk de basisregels - handhaven is niet nodig omdat iedereen zich aan de regels houdt. Conclusie: doe dat ook in Nederland dan kan alles inderdaad weer open.
 • J. F

  4 maanden geleden
  Wat een stel kleine kinderen zijn het toch krijgen hun zin niet dan maken we nog meer kapot. Het OMT moet opstappen evenals dit kabinet ze deugen allebei niet.
 1. LIVE | GGD’s sluiten testlocaties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests
  CORONAVIRUS

  LIVE | GGD’s sluiten testloca­ties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests

  Het RIVM meldde zondag 75.199 nieuwe besmettingen over de afgelopen 24 uur. Dat is een nieuw dagrecord sinds de coronapandemie begon. Het aantal nieuwe coronagevallen loopt sneller op dan de systemen kunnen registreren. En test- en vaccinatielocaties in Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn uit voorzorg gesloten vanwege de verwachte storm Corrie.Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.