Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax.
Volledig scherm
Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax. © ANP / Peter Hilz

Einde aan de ‘bezorggekte’: ChristenUnie wil belasting op pakjes

Er moet een belasting komen op pakketjes die mensen bestellen bij webshops, zodat het aantal ‘vervuilende ritjes’ wordt teruggedrongen en er een einde komt aan de ‘bezorggekte’. Althans, dat vindt de ChristenUnie die wil dat het kabinet dit idee gaat onderzoeken.

10 reacties

 • Yanover - De Wolf

  2 maanden geleden
  En nu schiphol, kabinet en koningshuis vliegen wat af!!
 • Trudy van t Oor

  2 maanden geleden
  Is dan toch van de zotte dat je weer extra als klant moet betalen in de winkel niets meer op voorraad en dan moet je bestellen
 • Dieta Hekkert

  2 maanden geleden
  Velen hebben geen winkels op fiets- of loopafstand en pakken dus de auto. Veel mensen werken tijdens openingstijden en koopavonden verdwijnen ook meer en meer. Grote bedrijven ondervinden weinig hinder van stijgende verzendkosten, winkels blijven nog steeds duurder dan webshops. Beter lijkt het mij dan om de invoer van goederen uit bijv. China. (enig idee hoe vervuilend die vrachtschepen zijn?) zwaarder te belasten en dat geld terug te laten stromen naar de MKB.
 • Christian Snijders

  2 maanden geleden
  Deels een goed plan maar mag wel heel goed uitgezocht worden wat wel en wat niet te belasten, zo mogen de kleine ondernemers niet de dupe worden van zo'n toeslag en vind ik ook zeker dat het tarief wat minder mag wezen als ze naar zogenoemde ophaalpunten worden gebracht. Niet op iedere locatie is het mogelijk om met de fiets of wandelend bij een winkel te komen, daar zou dan ook naar moeten kijken. Het samenvoegen van meerdere ritten in één busje zal ook een hoop schelen.
 • Agatha Goverse-Sinke

  2 maanden geleden
  Inderdaad al die koeriers met bussen die slecht staan geparkeerd, en ook de lucht vervuiling. Plus heel veel karton ,papier en dergelijke . Soms is het makkelijk want als je dingen zoekt en ze hebben het niet in de winkel ,is het handig om te bestellen. Maar kleding zaken zijn er genoeg, en die gaan zo allemaal weg.