Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open.
Volledig scherm
Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open. © Bart Hoogveld

Derde golf ‘lijkt wat mee te vallen’, kabinet komt met versoepelfases: terrassen open, avondklok weg

Het kabinet werkt aan een gefaseerd versoepelingsplan richting de zomer. Bovenaan de lijst staan het heropenen van het hoger onderwijs en de terrassen, ook het schrappen van de avondklok en heropening van de winkels hebben topprioriteit. Deze verruimingen kunnen 21 april ingaan, vrijdag buigt het OMT zich over de wensen.

3 reacties

 • Lilyane Van den Hoek

  8 maanden geleden
  Ik zou het liefst, gevaccineerd en wel, weer naar ons 2e huis willen in frankrijk boven op een berg, zonder direkte buren. Heel veilig. Verder meerdere mensen in huis willen ontvangen. Verder heb ik geduld tot het allemaal weer verantwoord is.
 • ron brink

  8 maanden geleden
  Zodra het ook maar enigszins mogelijk is alles wat verantwoord is open. Stel als overheid per direct onbeperkt sneltesten ter beschikking en voor diegene die bereid zijn zich daarmee als niet besmettelijk te verklaren gaan genoemde voorzieningen volgende week dinsdag al open. Dit geldt dan ook voor reeds gevaccineerden die bewezen niet besmettelijk zijn.
 • Peter de Punder

  8 maanden geleden
  Sportscholen weer open.
 1. Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'
  PREMIUM

  Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'

  De druk op het kabinet neemt toe om de terrassen te openen, nu ook tal van burgemeesters daar openlijk voor pleiten. Horeca-ondernemers hebben al sinds februari een plan klaar liggen om hun zaken weer veilig open te gooien. ,,Wij roepen al maanden dat we onderdeel willen zijn van de oplossing. Dat blijkt nu ook in het eigenbelang van burgemeesters’’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zien allemaal dat zij de handhaving niet meer onder controle hebben.’’