CDA-leider Hoekstra: ‘Memo Omtzigt is heel vervelend en ook echt beschadigend’

Video'sCDA-leider Wopke Hoekstra noemt de inhoud van de explosieve memo van partijgenoot Pieter Omtzigt ‘heel vervelend en ook echt beschadigend’. ,,Er worden allemaal mensen met naam en toenaam genoemd. Dit roept heel veel vragen op.’’

3 reacties

 • C.M. de Jonge

  1 week geleden
  Of hij wel of niet overspannen is doet hier niet ter zake. Feit is dat zijn INTERNE memo gelekt is. Deze memo was juist bedoeld om intern de zaken bespreekbaar te maken. Dat lekken kan heel goed met voorbedachte rade zijn gedaan, om hem binnen de partij onmogelijk te maken en hem uit de partij te krijgen. Alleen hebben ze er geen rekening mee gehouden dat als Pieter opstapt, en/of een eigen partij begint, hij vrijuit kan praten over de rotte appels binnen het CDA. Ik ben benieuwd!
 • Jos Huijgens

  1 week geleden
  Pieter Omtzicht is duidelijjk zwaar overspannen. Hij heeft met de toeslagenaffaire laten zien een heel goed politicus te zijn, maar dit soort beweringen op papier zetten past daar natuurlijk totaal niet bij. Hij is prominent lid van het CDA en in die rol kan hij dit niet maken. Als dit werkelijk is zoals hij over het CDA denkt, heeft hij maar één keuze, en dat is het oprichten van zijn eigen partij. Maar dan heeft hij geen tijd zich vast te bijten in dossiers. Dat is zijn dilemma.
 • van de Bank

  2 weken geleden
  Pieter Omzigt stelt de huidige partij cultuur aan de orde.Die is niet goed net zoals er andere culturen,zoals ons staatsbestel,zijn waar het niet goed zit.Een MP die tegen beter in volhoudt dat hij NIET heeft gelogen,topambtenaren die onder ede liegen! Als datgene wat PO stelt juist is en meegenomen wordt in de CDA- evaluatie http://mbt.de verkiezingen dan kan het alleen maar beter worden! Goedzo Pieter! Volhouden,stel de 342. 000 kiezers niet teleur
 1. Onderzoekers schrapten diverse kritische passages over Van Lienden na inbreng van ministerie
  Video

  Onderzoe­kers schrapten diverse kritische passages over Van Lienden na inbreng van ministerie

  De mega-order die de overheid sloot met Sywert van Lienden wordt nog extern onderzocht door Deloitte. Uit een eerste accountantscheck bleek geen ‘integriteitsschending’. Wel schrapten en wijzigden die onderzoekers diverse kritische passages over Van Lienden en ‘politieke druk’ na inbreng van het ministerie. Ook gaf een ambtenaar mondeling akkoord. Het kabinet wil nu ‘de onderste steen boven'.