Volledig scherm
PREMIUM
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt: ‘Stopzetten opvangtoeslag is illegaal’

InterviewMisschien wel duizenden gezinnen kampen al tijden met een financiële strop door de fiscus. Die heeft op basis van verouderde en incomplete informatie de afgelopen jaren onterecht hun kinderopvangtoeslag stopgezet. Ook werden al grote bedragen teruggeëist. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt bijt zich al een paar jaar vast in deze zoveelste rel rondom de Belastingdienst.

Wat is er ditmaal misgegaan bij de Belastingdienst?
,,Ik wil eerst een belangrijk punt maken: iedereen roept dat de Belastingdienst in deze kwestie onzorgvuldig heeft gehandeld, maar dit is geen foutje dat ons allemaal wel eens overkomt. Hier is sprake geweest van systematisch illegaal handelen. Onrechtmatig dus.” 

  1. Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-drama

    Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-dra­ma

    Nederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Frankrijk en Ierland dreigen al met het opzeggen van een handelsverdrag, Duitsland en Noorwegen hebben steun bevroren.