CDA-bom onder stikstofdeal: Kamer terug van reces voor spoeddebat na uitspraken Hoekstra

MET VIDEODe CDA-bom onder het stikstofdossier doet Den Haag trillen. De Kamer keert dinsdag terug van zomerreces voor een debat, coalitiepartners zijn gepikeerd over Hoekstra’s draai. Maar de stikstofdoelen staan voorlopig.

3 reacties

 • E.F. de Boer

  1 maand geleden
  "Juridisch is er best ruimte tot 2035, weten betrokkenen", aldus een citaat uit dit artikel. Maar daar wringt de schoen, de rechter doet niet meer dan de wet of een verdrag toetsen, is ons geleerd. De wet wordt gemaakt en aangenomen door het parlement al dan niet in samenspraak met de uitvoerende macht. Men heeft zich dus niet vooraf vergewist van de mogelijke consequenties. Je kunt je dus niet verschuilen achter een rechtelijke uitspraak. Het CDA had zich nooit zo moeten binden.
 • Hans Warmenhoven

  1 maand geleden
  Het past niet in het publieke debat een partijleider de mond te snoeren. De uitspraak van Mw. Vd Wal "ik ben ook maar een mens" en het heeft me geraakt, dat geldt nog meer voor de boeren die geraakt worden door haar "kaartje en deadline". Staatsrechtelijk kan het net! Laat hij alles wat hij met het kabinet doet de grondwettelijke toets doorstaan! In de vvd kan dit niet, iedereen is al door kadaverdiscipline de mond gesnoerd. De eigen partij heeft een voorstel gedaan; volstrekt genegeerd!
 • J.G. Wondergem

  1 maand geleden
  Wat is het probleem? Dat het kabinet zich niet aan de 2035 uit de Stikstofwet houdt 74% resultaatverplichting), of dat de coalitieafspraken eindelijk worden ontzenuwd? Hoekstra heeft volkomen gelijk. Het kabinet moet zich aan de Stikstofwet houden. Als hij dat zelf niet doet hoeft hij van boeren natuurlijk geen compassie te verwachten.