Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte, afgelopen vrijdag na de ministerraad. © ANP

Autoloze zondag: serieuze optie door stikstofcrisis

ONDERZOEK I POLLHet kabinet bekijkt of een maandelijkse autoloze zondag een oplossing is voor de stikstofcrisis. Ook een algemene snelheidsverlaging op alle snelwegen naar 100 kilometer per uur is een maatregel die het kabinet op dit moment onderzoekt.

Dat melden Haagse ingewijden aan deze krant. Het kabinet laat op dit moment uitrekenen hoeveel stikstofruimte bepaalde onorthodoxe maatregelen opleveren. Met die maatregelen wil het kabinet al op hele korte termijn ruimte maken voor woningbouwprojecten, die nu nog stilliggen door de stikstofimpasse.

Het gaat om een lijst met zo’n twintig maatregelen die zijn aangedragen door ambtenaren en coalitiepartijen. Van de stikstofbesparende maatregelen op de lijst zullen er een paar de eindstreep halen, zo is de verwachting. Het kabinet wil aanstaande vrijdag bekend maken welke maatregelen dat zijn.

Poll

Een autoloze zondag per maand is een prima idee

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1899 stemmen
  1. Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen
    VIDEO

    Rutte: Heb niet de illusie dat we racisme oplossen met wetgeving alleen

    Racisme kan alleen succesvol worden aangepakt als iedere Nederlander daarbij helpt. Dat zei premier Mark Rutte vanmiddag in de Tweede Kamer, waar hij door de oppositie heen was geroepen om ‘leiderschap’ te tonen rond het racisme-incident tijdens een voetbalwedstrijd dit weekend. ,,Heb niet de illusie dat we dit oplossen met wetgeving alleen. Dat kan alleen als we met 17 miljoen mensen zeggen: Dit accepteren we niet meer.’’