PODCAST

De Ballen verstand

Voetbalverslaggevers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde van de Twentsche Courant Tubantia bespreken samen de prestaties van FC Twente en Heracles.

AFLEVERINGEN

‘Welke makreel liet Rutten nou naar Heracles gaan? Het wordt PSV, dat is toch net iets anders’

Seizoen 3 - Aflevering 51
Wat een weekend staat ons te wachten in de eredivisie! Zaterdagavond is het FC Twente-PSV. En een dag later wacht Heracles het cruciale treffen bij Fortuna Sittard. In de podcast De Ballen Verstand blikken Fardau en Leon vooruit op deze twee krakers. En dat niet alleen, want er gebeurde en gebeurt nog veel meer. Wat te denken van de toekomst van verschillende spelers van FC Twente en Heracles en de nieuwe job bij PSV voor Fred Rutten? „Eén of andere makreel linkte hem aan Heracles, de voetbalsites maken van niets iets en twee weken later hangt er een spandoek in Almelo. En dat terwijl Rutten natuurlijk nooit naar Heracles gaat. Die gaat naar PSV en dat is toch net iets anders.” Over trainers gesproken: Erik ten Hag wordt in Engeland serieus gelinkt aan misschien wel de grootste club van de wereld Manchester United. Terwijl er nog niets rond is, hebben de eerste Engelse journalisten zich al gemeld in Twente. Oppassen geblazen dus. Terug naar de actualiteit van nu: FC Twente-PSV en Fortuna-Heracles. In Enschede hebben ze boel compleet, in Almelo missen ze een belangrijke speler op het middenveld. Hoe gaat trainer Frank Wormuth dat oplossen? En is er eigenlijk al iets bekend over zijn opvolger? Volgens de geruchten zou die vrijdagmiddag een 3-jarig contract tekenen. Ware het niet dat die trainer vrijdagavond nog een uitermate belangrijke wedstrijd wacht met zijn huidige club en dus wel iets anders aan zijn hoofd heeft.
01-04-2022 | 30 min

‘Niet raar opkijken als spelers van FC Twente in een hazenpak lopen of de auto van Jans poetsen’

18 maart 2022

Aanvaller Limnios kwam te laat en dus wachtte hem het Rad van Fortuin van spits Ricky van Wolfswinkel. Zijn straf? Dat hoor je in de wekelijkse podcast van Leon en Fardau.  Ze praten je bij over de toekomst van Mats Knoester, die na dit seizoen vertrekt bij Heracles,. er worden al wat namen genoemd. Maar eerst wil hij de competitie goed afronden met zijn huidige team. Vanavond speelt Heracles tegen Heerenveen. Zou het helpen dat de groep afgelopen week op gras heeft getraind? En wordt Fred Rutten nou wel of niet de nieuwe trainer?  Dan over FC Twente: hoe groot is het gemis van Michal Sadílek in het duel van FC Twente tegen PEC (zaterdag)? En wie leidt de groep nu Ron Jans ziek is en het zomaar kan zijn dat hij er niet bij is tegen zijn oude ploeg? En wat doet Lukoki nog in FC Twente-tenue? En nog veel meer.