Frieda en Piet van der Does aan tafel in hun nieuwe huis, kijkend naar de bouw van de wintrackmasten waar hun oude huis voor moest wijken.
Volledig scherm
Frieda en Piet van der Does aan tafel in hun nieuwe huis, kijkend naar de bouw van de wintrackmasten waar hun oude huis voor moest wijken. © Johan van der Heijden

Podcast de PZC deze week: verhuis maar! U krijgt een hoogspanningsmast in de tuin

PodcastGrazende koeien kunnen wel, maar spelende kinderen niet. Wat mag er in de buurt komen van de 60 meter hoge gevaartes die dwars door de Zak van Zuid-Beveland worden geplaatst? Hoe vergaat het de mensen die toevallig precies op de lijn van de nieuwe hoogspanningsmasten wonen? Wat is een wintrackmast precies, en hoe gevaarlijk is dat magnetisch veld nou eigenlijk? 

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.