De Zeeuwse donaties worden klaargemaakt voor verder transport in het Help Ukraine Center van Andrey Stavnitser in Lublin, Polen, waar vandaan hulpgoederen heel Europa worden gedistribueerd.
Volledig scherm
De Zeeuwse donaties worden klaargemaakt voor verder transport in het Help Ukraine Center van Andrey Stavnitser in Lublin, Polen, waar vandaan hulpgoederen heel Europa worden gedistribueerd. © Ondine van der Vleuten

Podcast de PZC deze week: met een bestelbus vol eten, luiers en medicijnen ging Ondine op pad naar Polen

Het bejaardentehuis in de Oekraïense stad Mykolajiv zit vol ouderen in acute nood. Over een week is het eten op. En het incontinentiemateriaal, en de medicijnen. 

  1. Podcast de PZC deze week: plons! Daar ging 3,7 miljoen naar de bodem bij de Grevelingendam
    Podcast

    Podcast de PZC deze week: plons! Daar ging 3,7 miljoen naar de bodem bij de Grevelin­gen­dam

    Hoe goed werkt mijn turbine? Dat hadden fabrikanten van getijdenturbines inmiddels al jaren moeten kunnen uitproberen op de Grevelingendam. Daar begon in 2018 de bouw van een testcentrum voor getijdenenergie. Miljoenen euro’s werden uitgegeven. Maar het testcentrum ligt half afgebouwd op de bodem bij de Grevelingendam. Ernst Jan Rozendaal volgt de kwestie al jaren. Hij vat met Noortje de Kroo in een kwartiertje samen hoe het zo mis kon gaan. Beluister de podcast via pzc.nl of via je favoriete podcast app.