Alexander Schindler met zijn kano in Westkapelle.
Volledig scherm
Alexander Schindler met zijn kano in Westkapelle. © Boaz Timmermans

Podcast de PZC deze week: Alexander wilde met kano naar Kreta, maar strandde in Zeeland

podcastWESTKAPELLE - De vrijwilligers van de KNRM wisten deze week niet wat ze zagen. Voor de kust bij Westkapelle troffen ze een man aan in een kano. Die vertelde dat hij op weg was naar Kreta, maar in de problemen was gekomen.

 1. Podcast de PZC deze week: plons! Daar ging 3,7 miljoen naar de bodem bij de Grevelingendam
  Podcast

  Podcast de PZC deze week: plons! Daar ging 3,7 miljoen naar de bodem bij de Grevelin­gen­dam

  Hoe goed werkt mijn turbine? Dat hadden fabrikanten van getijdenturbines inmiddels al jaren moeten kunnen uitproberen op de Grevelingendam. Daar begon in 2018 de bouw van een testcentrum voor getijdenenergie. Miljoenen euro’s werden uitgegeven. Maar het testcentrum ligt half afgebouwd op de bodem bij de Grevelingendam. Ernst Jan Rozendaal volgt de kwestie al jaren. Hij vat met Noortje de Kroo in een kwartiertje samen hoe het zo mis kon gaan. Beluister de podcast via pzc.nl of via je favoriete podcast app.
 2. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
  Podcast

  PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

  Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.