1. Podcast de PZC deze week: kun je veilig jezelf zijn als homo in het Zeeuwse voetbal?
  Podcast

  Podcast de PZC deze week: kun je veilig jezelf zijn als homo in het Zeeuwse voetbal?

  Deze week maakte de 17-jarige Engelse profvoetballer Jake Daniels bekend dat hij op mannen valt. Waarom is het nog zo bijzonder als een voetballer bekendmaakt dat hij homo is? En hoe kunnen kinderen die op voetbal gaan zich veilig voelen en zichzelf zijn, ook als ze niet hetero zijn? Ondine van der Vleuten zocht uit hoe het op de Zeeuwse clubs gesteld is met de homo-acceptatie en bespreekt de kwestie met Noortje de Kroo in de nieuwste aflevering van de PZC deze week. Beluister de podcast hier.
 2. Podcast de PZC deze week: Buiten schijnt de zon, binnen regent het bier. Eindelijk weer HRIEPS!
  Podcast

  Podcast de PZC deze week: Buiten schijnt de zon, binnen regent het bier. Eindelijk weer HRIEPS!

  Na de jubileumeditie werd het festival maar liefst vijf keer uitgesteld. Maar nu is het eindelijk zover: de 26e editie van HRIEPS gaat los. Wie erg gehecht is aan zijn schoenen of kapsel kan beter thuisblijven, maar wie de charme van een bierdouche kan waarderen heeft gegarandeerd een fantastische dag. Ruben Oreel fotografeert het festival al jaren. Hoe overleeft zijn camera deze dag? Ook Ernst Jan Rozendaal heeft zijn oudste schoenen klaarstaan om verslag te doen van het unieke feest in de polder. Samen praten ze erover met Noortje de Kroo in de nieuwste aflevering van de PZC deze week. Beluister de podcast hier of via je favoriete podcast app.
 1. Luister hier naar alle afleveringen van podcast De moord op de duivenmelker

  Luister hier naar alle afleverin­gen van podcast De moord op de duivenmel­ker

  Henk Gerritsen leefde voor de duivensport. Maar het werd uiteindelijk zijn dood. Op maandagavond 30 maart 1998 werd de duivenmelker uit Wenum Wiesel bij Apeldoorn dood gevonden in zijn slaapkamer, met drie kogels in zijn borst. De zaak werd nooit opgelost. Caspar van Oirschot en Berendien Tetelepta duiken in de nooit opgeloste moordzaak én in de duivenwereld, en ontdekken al snel dat het geen omgeving is met uitsluitend lieve opa’s die bij het duivenhok wachten op hun terugkerende vogel. Het is er één van grote sommen geld, fraude en criminaliteit. Alle afleveringen van deze podcast verschijnen zaterdag 19 februari en zijn een productie van het AD en aangesloten regiokranten.
 1. Istvan Bakx eerste gast in podcast ‘De Zeeuwse Selectie’: ‘De volgende dag was die trainer ontslagen’
  PODCAST

  Istvan Bakx eerste gast in podcast ‘De Zeeuwse Selectie’: ‘De volgende dag was die trainer ontslagen’

  VLISSINGEN - Het scheelde niet veel, of Istvan Bakx had negen jaar geleden een contract in Engeland getekend. Een deal met Preston North End leek in kannen en kruiken, na een geslaagde stage. ,,Ik speelde een oefenwedstrijd, die we met 3-0 wonnen’’, kijkt Bakx terug. ,,Eén goal, twee assists; het zag er goed uit. Bij Racing Genk had ik geen zicht meer op speeltijd dus ik wilde best naar Engeland.’’