Volledig scherm
© Thinkstock

Winterstad in Zierikzee

Bezoekers aan het historische centrum van Zierikzee kunnen er vandaag en morgen letterlijk niet onopgemerkt om Winsterstad Zierikzee heen. Twee dagen siert een tent van veertig bij vijftien meter groot het Havenplein.

Was het interieur van de tent vorig jaar nog gehuld in een jaren veertig en vijftig sfeer, dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een winterlandschap. "Nee, het wordt geen après-skitent. Meer een gemoedelijk, winters dorpje", zegt Guusje Poot, die mede namens ondernemersvereniging Neptunus tekent voor de organisatie van het evenement.

De bijna dertig kramen zijn de belangrijkste publiekstrekkers. "We hebben heel bijzondere kraampjes, variërend van Italiaanse delicatessen tot spulletjes die door cliënten van Emergis zijn gemaakt", zegt Poot.

In vrijwel alle kramen is iets van kerst terug te vinden. "Er zijn ook workshops vilten en spinnen. Daarbij kunnen kinderen leuke dingen maken die ze bijvoorbeeld in de kerstboom kunnen hangen."

Beide dagen zullen verschillende muzikanten optredens in de tent verzorgen. Ook kunnen bezoekers van Zierikzee terecht voor glühwein, warme chocolademelk of poffertjes. "De opbrengst is voor het goede doel, mensen van de kerk zullen er projecten in ontwikkelingslanden mee steunen."

Ook buiten de tent ontkomt Zierikzee niet aan Winterstad: een Kerstman in 'Charles Dickensstijl' 'lokt' bezoekers aan het centrum naar het Havenplein.