Wie is de beste leraar van Zeeland 2018?

LERAAR VAN HET JAARVLISSINGEN - Middelbare scholieren stuurden de afgelopen weken filmpjes en e-mails over hun favoriete leraren en leraressen naar de redactie. Dit zijn de vijf genomineerden voor de PZC-leraarverkiezing 2018.

Volledig scherm
De genomineerden voor de PZC-verkiezing Leraar van het jaar 2018. Carlo van Grimberge, Emile Boone, Evy Koole, Niels Minnaard en Hafid Draoui. © Ruben Oreel, Camile Schelstraete en Ernesta Verburg

In onderstaande video stellen de leraren zichzelf voor. Lees verder onder de video meer informatie over hen.


Hafid Draoui 

Hafid Draoui (49) uit Hulst geeft Frans op het Reynaertcollege in Hulst. 

Volledig scherm
Hafid Draoui. © Camile Schelstraete

Hij is de beste docent van heel Zeeuws-Vlaanderen, misschien wel van heel Nederland, vindt Vincent. ,,Meneer Draoui geeft verschrikkelijk goed les. Iedereen haalt de beste cijfers.” En dan is hij ook altijd vrolijk. ,,Hij verdient dit echt.” Een andere leerling vindt Draoui een ‘topleraar’. ,,Hij maakt leuke grapjes en wordt niet vaak boos. En als hij boos wordt, is het terecht.” Wouter: ,,Ik vind hem een goede docent omdat hij goed uitleg kan geven en altijd vrolijk is.” Draoui is blij verrast door zijn nominatie. ,,Ik vind het een eer om door mijn leerlingen gekozen te worden. Dat geeft een fijn gevoel.”


Emiel Boone 

Emiel Boone (42) uit Sint Laurens geeft techniek op de locatie Kruisweg van de SSG Nehalennia in MIddelburg. 

Volledig scherm
Emiel Boone. © Ruben Oreel

Een ‘schoolpapa’, dat is Emiel Boone voor de leerlingen van de locatie Kruisweg van de SSG Nehalennia. ,,Hij geeft je een vadergevoel. Je kunt alles tegen ‘m zeggen”, vertellen de scholieren in een zelfgemaakte video. ,,Meneer Boone maakt van zijn lessen een feestje”, vindt één van de jongens. ,,Hij voegt altijd iets toe aan zijn lessen”, vinden de leerlingen. ,,Hij is gezellig, spontaan en altijd grappig.” Boone vindt het ontroerend dat zijn leerlingen hem hebben genomineerd voor de leraarverkiezing. ,,Toen ik het filmpje zag, schoot ik vol. Ik had nooit gedacht dat ze zoiets zouden doen.”


Evy Koole 

Evy Koole (19) uit Goes geeft Frans op het Pontes Goese Lyceum in Goes. 

Volledig scherm
Evy Koole. © Ernesta Verburg

Evy Koole is niet alleen de beste docent van Zeeland, maar van de hele wereld. Dat vinden haar leerlingen tenminste. ,,Ze kan heel goed lesgeven en ze is heel enthousiast”, laten brugklassers weten in filmpjes die ze naar de redactie stuurden. ,,Mevrouw Koole is superaardig, en ze doet altijd leuke spelletjes met ons. En ze is niet zo serieus”, zegt één van de meiden. Een ander: ,,Ze geeft heel leuke lessen met goede uitleg. En als je het niet begrijpt, legt ze het nog een keer uit.” Koole combineert haar docentopleiding met lesgeven op het Goese Lyceum. ,,Ik vind het superleuk dat de leerlingen zoveel moeite voor me hebben gedaan. Heel erg lief.”


Niels Minnaard 

Niels Minnaard (30) uit Bergen op Zoom geeft geschiedenis op de Isaac Beeckman Academie in Kapelle. 

Volledig scherm
Niels Minnaard. © Ernesta Verburg

‘Keizer Minnaard’, zo noemen de leerlingen hun geschiedenisdocent Niels Minnaard. Xander vindt zijn leraar de beste, ‘omdat hij nog heel jong is en ons goed begrijpt’. Jesse: ,,Hij geeft nooit onterecht straf en hij doet ook andere dingen dan alleen de lesstof.” Juliëtte vindt de lessen van Minnaard altijd leuk. ,,Je kunt erg met hem lachen. Maar als er gewerkt moet worden, gebeurt dat ook.” Mart vindt Minnaar een ‘straight up legend’. ,,Hij helpt ons met het maken van memes (grappige filmpjes, red.).” Niels Minnaard voelt zich een beetje ongemakkelijk bij al die aandacht. ,,Maar ik vind het superlief van de leerlingen dat ze aan me denken en dat ze me waarderen.”


Carlo van Grimberghe 

Carlo van Grimberghe (43) uit Koewacht geeft lichamelijke opvoeding op het Zwin College in Oostburg. 

Volledig scherm
Carlo van Grimberghe. © Camile Schelstraete

Carlo van Grimberghe is veel meer dan een gymdocent, vindt Marieke. Hij is namelijk ook een ‘heel lieve, leuke, spontane mentor’. Van Grimerghe is zorgzaam, begripvol en hij staat klaar voor zijn leerlingen. ,,Als er thuis iets is gebeurd, mag je naar hem toe komen.” Len vindt Van Grimberghe de beste leraar van het Zwin College. ,,Hij heeft mij heel veel geleerd over hoe ik moet leren en hij is suuuuper aardig.” Van Grimberghe kan soms ook een beetje streng zijn. ,,Maar dat vind ik juist heel goed, want ik kan me niet zo goed concentreren als iedereen aan het praten is.” De gymdocent uit Koewacht is blij met zijn nominatie. ,,Dit is echt een verrassing. Ik zie het als een compliment van de leerlingen.”

Leerlingen van Nehalennia locatie Kruisweg maakten zelf een video om duidelijk te maken waarom Emiel Boone hun favoriete leraar is. Ook jouw leraar in het zonnetje zetten? Maak een video en mail hem naar pzcleraar@gmail.com.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement