Volledig scherm
De start van de 5 en 10 kilometer. © Jan Dagevos

Patrick de Vos snelste op langste afstand Familieloop

VLISSINGEN - Patrick de Vos heeft zaterdag de wedstrijd over tien kilometer bij de PZC Familieloop gewonnen. De atleet van AV'56 realiseerde een tijd van 36.52 minuten. Remy Vasseur werd tweede, Tim van den Broeke derde.

Bij de vrouwen ging op de tien kilometer de winst naar Yvonne Moerland. Zij noteerde een tijd van 41.24 minuten. Ook vorig jaar won ze de Familieloop. De tweede plaats zaterdag was Annet van de Linde.

5 kilometer Sergio Harinck en Monique Verschuure toonden zich zaterdag de sterkste bij de wedstrijd over vijf kilometer van de PZC Familieloop. Harinck won bij de mannen in een tijd van 17.42 minuten. Wilco Boogaard werd op een achterstand van 22 seconden tweede (18.04). Jasper Commandeur legde beslag op de derde plaats. Hij kwam tot een tijd van 19.13 minuten. Bij de vrouwen was Monique Verschuure een klasse apart. De atlete uit Yerseke zegevierde in een tijd van 19.17 minuten. De tweede stek ging naar Marleen Siebons uit Vlissingen, in 22.00. Kim Dijke werd derde (23.17).

1,8 kilometer

Raphael Zerbib uit Middelburg wint Familieloop PZC over 1,8 kilometer. Die kortste afstand ging vanochtend al om 9.15 uur van start. Om 10.00 uur zijn de deelnemers aan de twee langere afstanden, de 5 en 10 kilometer, van start gegaan.

Volledig scherm
Het podium bij de heren op de 10 kilometer. © Jan Dagevos
Volledig scherm
Patrick de Vos komt als eerste over de finish bij de 10 kilometer. © Jan Dagevos
Volledig scherm
De start van de 5 en 10 kilometer. © Jan Dagevos
Volledig scherm
Het podium bij de dames op de 10 kilometer. © Jan Dagevos
Volledig scherm
Het podium bij de heren op de 5 kilometer. © Jan Dagevos
Volledig scherm
Het podium bij de heren op de 1,8 kilometer. © Jan Dagevos
Volledig scherm
Het podium bij de dames op de 5 kilometer. © Jan Dagevos
Volledig scherm
© Jan Dagevos
Volledig scherm
Het podium bij de dames op de 1,8 kilometer. © Jan Dagevos