Volledig scherm
© Thinkstock

Kröller-Müller toont Nederlandse beeldhouwers

OTTERLO (ANP) - Het Kröller-Müller Museum opent 11 september de tentoonstelling Een stoet van beelden - tien Nederlandse beeldhouwers. De tentoonstelling is samengesteld door gastconservatoren Rudi Fuchs en Maarten Bertheux. Dat heeft het museum in Otterlo donderdag bekendgemaakt.

De gastconservatoren hebben een keuze gemaakt uit werk van tien Nederlandse (of in Nederland werkende) beeldhouwers van de generatie die in en rond de Tweede Wereldoorlog is geboren. Het gaat om abstracte, figuratieve en vooral recente werken van Jeroen Henneman, Leo Vroegindeweij, Shinkichi Tajiri, Adam Colton, Michael Jacklin, Jos Kruit, Jan Maaskant, Avery Preesman, Piet Tuytel en Peer Veneman.

Fuchs en Bertheux plaatsen sculpturen naast en tegenover elkaar zodat ze de bezoekers uitnodigen te kijken en vergelijken. ,,De beelden zijn zo neergezet dat ze goed zichtbaar worden. Door bepaalde afwisselingen en een zekere volgorde te handhaven, hopen wij dat zij hun unieke vorm het best kunnen tonen'', aldus Fuchs.

De expositie duurt tot en met 14 maart 2010.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement