Volledig scherm
Nog twee avonden optreden voor een uitverkochte Heineken Music Hall, en dan is het voorbij. De populaire band Krezip houdt het na de afscheidsconcerten vrijdag en zaterdag in Amsterdam echt voor gezien. ANP

Krezip zegt Sweet Goodbyes met optreden HMH

AMSTERDAM (ANP) - Nog een avond optreden voor een uitverkochte Heineken Music Hall, en dan is het voorbij. De populaire band Krezip houdt het na zaterdag echt voor gezien. Vrijdagavond verzorgde de band het eerste afscheidsconcert. De Utrechtse band GEM verzorgt zaterdag - net als vrijdag - opnieuw het voorprogramma.

Op donderdag 2 oktober vorig jaar maakten de zes bandleden in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM bekend dat ze na bijna twaalf jaar uit elkaar zouden gaan. Na het einde van hun laatste tournee in december speelde de band nog op onder meer de uitreiking van de Gouden en Zilveren Harpen en de Edison Pop-prijzen. De twee grote afscheidsconcerten in de HMH werden onverwacht nog voorafgegaan door een show op Pinkpop en een optreden (try-out) in de Melkweg in Amsterdam.

Zangeres Jacqueline Govaert, eind maart moeder geworden, heeft aangekondigd zich op een solocarrière te storten. Drummer Bram van den Berg en bassist Joost van Haaren sluiten zich aan bij de band van VanVelzen en gitarist JanPeter Hoekstra heeft onderdak gevonden bij The Sheer. Gitarist Anne Govaert en toetsenist Annelies Kuijsters richten zich na Krezip op hun studie.

BNN zendt het allerlaatste concert van de band zaterdag rechtstreeks uit via het digitale kanaal 101.tv en laat een compilatie zien op Nederland 3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement