Volledig scherm
Joëlle 'gaf altijd alles, alsof ze voor een vol Ahoy stond'.foto Brian Bouwens

Joëlle was één brok energie

VLISSINGEN - Joëlle van Noppen (30) uit Vlissingen kwam woensdag om het leven bij de vliegtuigcrash bij Tripoli.

De verslagenheid in haar directe omgeving is groot. Joëlle maakte de afgelopen jaren naam in de Zeeuwse dans- en muziekwereld. Ze zong regelmatig bij de band Copycat. Zanger Robert Stoltink zegt: ,,Joëlle was een bron van enorm veel energie en vermaak. Het is een heel groot gemis dat ze er niet meer is.''

De Vlissingse is een bekende naam in de Zeeuwse dans- en muziekwereld. Eind jaren negentig van de vorige eeuw kreeg ze ook landelijke bekendheid als lid van de meidengroep WOW! Met het nummer ‘Keer op keer’ had de groep in 1997 een grote hit. Joëlle stapte in 2000 uit de band, omdat ze zich meer op serieus, Engelstalig repertoire wilde toeleggen. Eind vorig jaar kwam de groep nog een keer bijeen voor een live-show van 3FM.

Joëlle was de laatste jaren actief in de Vlissingse salsadansschool Misalsa. Met haar danspartner Rensley Mattheeuw gaf ze lessen en demonstraties. Hij zegt: ,,Zij is één van de mensen die Misalsa op de kaart hebben gezet. Mede dankzij haar hebben we nu ook vestigingen in Middelburg, Goes en Bergen op Zoom. Ze danste al van jongsafaan. Omdat ze ontzettend goed was heeft ze het dansen in onze school op een hoger niveau gebracht.’’ Volgens hem was Joëlle een ‘rasartieste’. ,,Ze zei zelf altijd: ‘ik ben geboren voor het podium’.

Vlissinger Brian Bouwens was de afgelopen jaren haar partner. „Ik ben twee jaar geleden voor haar terug uit Amsterdam - waar ik toen woonde - naar Vlissingen gekomen. Tot twee maanden geleden woonden we samen.’’ Brian vertelt dat Joëlle enorm van reizen hield. De afgelopen weken hield ze hem op de hoogte van haar verblijf in Zuid-Afrika. Hij is de laatste persoon geweest met wie ze in Nederland contact had. ,,We sms-ten nog toen ze al voor de terugreis in het vliegtuig zat. Tot het moment dat ze haar telefoon uit moest schakelen.”

Volledig scherm
Foto van de bij de vliegramp in Tripoli omgekomen Joëlle van Noppen op haar hyvespagina.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement