Volledig scherm
© www.littlespoon.nl

InMiddels in Middelburg // koffie- & saladebar, shoppen en werken

InMiddels in Middelburg, dit is de plek waar je koffie drinkt, luncht met een heerlijke salade, neerstrijkt met je laptop om te werken, shopt voor dat leuke cadeautje, borrelt met vrienden, een yogales volgt of ontspant met een massage. Er is zelfs nog veel meer te beleven. En dat allemaal onder één dak. Hoe tof is dit concept? Samen is hier het sleutel woord. Vandaag vertel ik er alles over.

Ik weet het nog goed. Ongeveer een jaar geleden sprak ik af met Guusje. We lunchten in de zon, dronken wijn en zij vertelde mij over haar droom. Een broedplaats, een plek waar mensen samen komen. Om koffie te drinken, te winkelen, te chillen en te werken. Een verzamelplaats voor ondernemers, maar ook voor iedereen die zomaar komt aanwaaien. Alles onder één dak. Het bleef kriebelen en de droom werd langzaam realiteit. En toen was daar InMiddels. Ik denk stiekem dat het nog mooier en leuker is geworden, dan Guusje vorig jaar, daar in dat lentezonnetje, hoopte.

Espressoapparaat

Aan de Lange Delft in de Middelburgse binnenstad staat het grote pand. Wit van buiten en een gigantische raampartij. Vlakbij het Damplein, dus een parkeerplek is om de hoek. Met drie verdiepingen is er ruimte voor super veel ondernemers en is er van alles te doen. Als je binnenstapt valt je oog direct op het espressoapparaat. Gelukkig, er is koffie. Je eet er ook taart van Taart & Ko en als lunch bestel je een salade in een grote jar. To go of om aan één van de tafeltjes op te eten. Elke week wisselt de salade. Lekker met brood van Broeder Ludovicus en zelfgemaakte kruidenboter. Alles is vers, zelfgemaakt en van eerlijke en biologische ingrediënten.

Bij InMiddels snappen ze dat het niet altijd saladetijd is. Soms heb je gewoon zin in een glas wijn met borrelhappen. Ook dat kan hier. Planken gevuld met verschillende soort kaas en worst. Een toffe plek voor een vrijdagmiddag borrel. Of een borrel op welke dag dan ook. Plof neer op de grote bank voor het raam, klets bij en kijk ondertussen naar het winkelend publiek.

In dezelfde ruimte waar je geniet van je koffie, vind je ook alle shop-in-shops. Vintage meubels en industriële lampen, die ook aan het plafond hangen, van Koning Bert, toffe kaarten en posters van Prints & Posters, Salon Dignity, een kapsalon waar enkel met natuurlijke en milieuvriendelijke producten wordt gewerkt, Rockajilly met super vrolijke en schattig kleertjes voor kleine meisjes. Aan de muur hangen kunstwerken van Atelier 26.

Relaxed

De sfeer bij InMiddels is relaxed en de ruimte is hoog en licht. Een fijne plek om een dag te flexwerken. In toekomst komen op de zolder nog echte flexplekken, die je huurt voor een dag of een dagdeel. Ideaal om je even terug te trekken. Liever geen flexplek maar een eigen kantoor? Ook daar is plek voor op de zolder.

Op de eerste verdieping is de yogaruimte. Hier geeft Guusje aerial yoga. Met deze vorm van yoga is zelfs een stijve hark als ik ineens mega lenig. Je zweeft boven de grond in een soort doek waar je alle houdingen in doet. Bij InMiddels ben je ook aan het juiste adres voor pilates en op termijn andere vormen van yoga. Het rooster is nog in opbouw, maar het plan is om de hele week lessen aan te bieden.

Fotograaf

Boven vind je ook een fotostudio die twee fotografen parttime gebruiken. Er is nog plek voor een andere fotograaf, dus ben je op zoek naar een studio? Contact Guusje dan even. Voor alle deelnemers onder het InMiddels dak bekijk je de website. Als je af en toe een locatie zoekt voor een vergadering, training of workshop en die saaie ruimtes beu bent, is InMiddels ook een een goed idee. Hapjes en drankjes worden verzorgd. Hoef je daar al niet meer aan te denken.

Alle eenentwintig ondernemers werken samen. Iedereen is met elkaar verbonden. Dat is nu juist het toffe aan dit hele concept. Het is niet ieder voor zich, maar juist, we doen het met elkaar. Ik ben blij dat Guusje haar droom achterna ging, want Middelburg is een hele mooie en bijzonder plek rijker.

Meer op: http://www.littlespoon.nl/