Volledig scherm

Het recept voor maximale hardloopprestaties dit weekend

Ren op de valreep nog even langs de supermarkt voor de ingrediënten van dit gerecht, want het gaat je morgen of overmorgen geheid voordeel opleveren. Waarom? Wel, zoals je hebt kunnen lezen in het interview met voedingsdeskundige Miriam van Reijen doet het juiste eten op de dag voor de wedstrijd heel wat met je uithoudingsvermogen op de dag van de wedstrijd zelf.

Daarom heeft ze een recept uit haar hardloperskookboek met ons gedeeld dat ervoor zorgt dat je komend weekend het maximale uit jezelf kunt halen.

De voordelen

Het zit namelijk zo. De koolhydraten in de pasta worden omgezet in glycogeen, de brandstof die wordt aangesproken wanneer je langdurig hardloopt. Gebruik trouwens witte pasta in plaats van volkoren, want als je teveel vezels eet kan je daar tijdens het lopen last van krijgen. In spinazie zit nitraat: dit zorgt voor een betere zuurstofopname door je bloed. De gezonde eiwitten in de zalm zorgen tot slot voor spierherstel.

Een goed opstapje naar een fantastische wedstrijd dus! Je vindt het recept hier.