Volledig scherm
Pianiste Marianne Boer.

Gesloten: Mendelssohn in Zeeland Muziekfestival opent spectaculair voor PZC-abonnees!


Op donderdag 10 november om 19.30 u. gaat het “Mendelssohn in Zeeland” Muziekfestival met een lezing van start. Voorafgaand aan deze lezing vindt op zondag 6 november de officiële opening plaats met een evenement van PZC Club. Tijdens de opening in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg wordt u meegenomen in de wereld van Mendelssohn. De visie van dirigenten van KOV (Koninklijke Oratorium Vereniging) en VOV (Vlissingse Oratorium Vereniging) op Mendelssohns muziek wordt gegeven en samen met u zal een eenvoudig koraal worden ingestudeerd.

Hoe gaat deze dag verlopen?


15:15 uur: Inloop

15:30 uur: Inleiding door gespreksleider

15:35 uur: Een van de dirigenten van KOV of VOV presenteert zijn manier van aanpak en visie op de benadering van een partituur in het algemeen en van de partituur van oratorium Paulus c.q. Elisa in het bijzonder. Hoe brengt hij doorgaans zijn visie over naar koor en orkest? En hoe staat hij zelf inhoudelijke tegenover met name Mendelssohn's muziek?

15:45 uur: De andere dirigent gaat (met de ander aan de piano) from scratch in de zaal een envoudige koraal uit Paulus/Elias met het publiek instuderen en uitvoeren. De muziek kan via een/twee beamer(s) aan het publiek worden getoond. Word betrokken bij het Mendelssohn festival, voel hoe het is!

16:15 - 16:45 uur: Pauze, met muzikaal intermezzo door enkele jonge talenten van de ZMS

16:45 uur: Pianiste Marianne Boer, een bekende oud-leerling van de Zeeuwse Muziekschool (ZMS) vertelt haar ervaringen aangaande de lange en soms moeizame weg vanaf de ZMS tot succesvol musicus. Dan geeft zij een recital met muziek van Mendelssohn.

17:15 uur: Marianne Boer speelt samen met een jong 'talent' van de ZMS een stuk voor piano en klarinet/viool

17:30 uur: Officiële opening van "Mendelssohn in Zeeland"

17:40 uur: Afronding door gespreksleider en afsluiting met een hapje en drankje, uitreiken van flyers en programmaboekjes met inlichtingen over hoe, waar en wanneer je kaarten kunt kopen voor de zes concerten en de drie lezingen tijdens het festival

18:00 uur: Einde evenement

Kaarten: €9,50 (kinderen t/m 16 jaar gratis)
Kinderen dienen zich wel te registreren door een mail te sturen naar: marketing@pzc.nl