Volledig scherm
Foto ter illustratie © Pixabay

Drietal aangehouden voor voorbereidende handelingen wietteelt

BRESKENS - Bij een loods aan de Deltahoek in Breskens zijn donderdagmiddag drie mannen aangehouden. De mannen zijn werkzaam voor een bedrijf dat onder meer glaswerk voor laboratoria verkoopt.

Agenten zagen een verdachte bestelbus bij een loods staan. Uit de loods kwamen twee mannen, die verklaarden bij de bus te horen. Vervolgens werden in de loods spullen aangetroffen die gebruikt kunnen worden om wiet te telen. De twee mannen (27 en 31) werden even later aangehouden. Het gaat om inwoners uit Aardenburg.

Beheerder
Drie kwartier na de aanhouden kwam de beheerder van de loods aan. Ook hij, een 46-jarige inwoner uit Breskens werd aangehouden. De drie mannen werden voor onderzoek naar politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze werden ingesloten.

Twintig pallets
Politie en justitie startten een onderzoek in de loods. In overleg met de Officier van justitie werden in totaal twintig pallets met goederen afgevoerd.

'Legale handelswaar'
Een van de verdachten verklaart dat hij totaal geen criminele bedoelingen heeft met de aangetroffen spullen. Het gaat volgens hem om -legale- handelswaar van zijn bedrijf.

Vrijgelaten
De drie aangehouden mannen zijn vrijdag verhoord en vrijdagmiddag in vrijgelaten. Ze blijven verdachte voor deze zaak en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.