Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Drie aanhoudingen wegens handel in drugs

WESTDORPE - De politie heeft woensdag in Zeeuws-Vlaanderen drie woningen bezocht wegens drugshandel. Twee personen werden aangehouden, drie anderen kregen een boete van 300 euro.

In de Jan Dellaertstraat in Westdorpe viel de politie binnen omdat er was gemeld dat er vanuit het pand drugs verhandeld zou worden. Drie Belgen werden door de politie gehoord over de aankoop van drugs. Een 26-jarige man uit Sas van Gent, die wegreed bij het huis, werd aangehouden. Bij controle van zijn auto even vonden agenten een tas met daarin 800 gram hennep, 30 gram hasj en 400 gram speed. De man zit nu vast in een politiecel in Torentijd.

Neppistool

In Sas van Gent bezocht de politie huizen aan de Tramstraat en het Bolwerk. Een 37-jarige man werd aangehouden omdat hij in het bezit was van amfetaminen en een neppistool. Ook hij zit nu vast in een politiecel in Torentijd. In diezelfde woning werden resten van hennep, een kweektent met daarin een twaalftal hennepstekjes en enkele tientallen xtc-pillen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

De officier van justitie bepaald heeft bepaald dat de drie Belgische kopers ieder een boete krijgen van 300 euro.