Volledig scherm
Ben Poole geldt als jonkie binnen de blueswereld, maar hij tart als buitenbeentje ook graag bluespuristen. foto Marco van Rooijen

Bluesfestival Kwadendamme toonaangevend

KWADENDAMME - De 21ste editie van het Bluesfestival zorgde een weekend lang voor een verdubbeling van de bevolking van het dorp.

Een groot deel in tentjes, caravans, campers en busjes langs de festivalstraat, op de dijk en de minicamping. Ze kwamen ook dit jaar weer van ver. Met bezoekers uit heel Europa en zelfs de VS heeft Bluestown Kwadendamme als volwassen festival de status 'toonaangevend' binnen gehaald. De kleinschaligheid en uitgekiende programmering zijn geen geheim meer. Bij de aftrap op vrijdagmiddag geven T-Bear & The Dukes of Rhythm al een voorproefje van het internationale karakter. Zweden met een in Chicagoblues doordrenkte set.

The Juke Joints maakten er zaterdagavond op hun thuiswedstrijd altijd een feest van. Ze hadden er alle reden toe: een dertig jarig jubileum en sinds kort uitgeroepen tot beste Nederlandse bluesband. Een doedelzakspeler luidde het feestje in en de Franse zangeres en mondharmonicaspeelster Rachelle Plas mocht er ook deel van uitmaken. Andere mooie optredens waren er van onder meer Smokin' Joe Kubek en Ben Poole.