Volledig scherm

ANP-quotes: Geen woord Chinees

RIJSWIJK (ANP) - ANP-quotes: Geen woord Chinees

,,Ik heb niet meer het lichaam van Sydney. Dan moet je dus de ballen hebben de 200 vrij te laten schieten.'' Pieter van den Hoogenband verdedigt zijn keuze voor de 100 meter vrij nadat hij zich voor de finale van het koningsnummer had geplaatst.

,,Na 3 minuten in de golden score zijn beide meisjes dood. Dan is het wachten tot er een valt''. De Belgische judocoach Danny Belmans analyseert de (verloren) partij van zijn pupil Catherine Jacques tegen de Italiaanse Scapin.

,,In vergelijking met mijn vriendin heb ik een gemakkelijk leventje. Als zij in januari werkt in een nat en steenkoud Dublin, zit ik in Zuid-Afrika en bel haar elke dag op om te vertellen dat het heerlijk weer is''. De Ierse sprinter Paul Hession over zijn voorbereiding op de olympische finale van de 200 meter, waarin hij hoopt naast de Jamaicaan Usain Bolt te staan.

,,Net als in de sport. In het voetbal heeft een trainer ook de mogelijkheid op het laatste moment een speler op de bank te zetten. Dit was ook een kwestie van rolverdeling, zoals bij elk optreden.'' IOC-directeur Gilbert Felli verdedigt de 9-jarige zangeres Lin Miaoke, die bij de openingsceremonie slechts de lippen bewoog.

,,De Tibetaanse mastiff is absoluut loyaal aan zijn baas en zal vechten voor diens veiligheid met inzet van eigen leven. Het ras weerspiegelt het karakter van het Chinese volk en is een symbool van de Chinese cultuur''. Voormalig atletiektrainer Ma Junren, vermaard en verguisd, fokt tegenwoordig honden. Niet voor consumptie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement